“Recordant García Lorca” 

             

Josep M. Domènech Trio + Lluís Castan “Recordant García Lorca”

 

El concert que us oferim d’una banda és una aproximació al repertori de la música popular andalusa.

De l’altre un record a Federico García Lorca en el 75 aniversari de la seva mort. García Lorca persona amb una gran versatilitat creadora. Va destacar en els camps de la poesia, el teatre, la música i les arts plàstiques.

L’any 1931 va gravar “colección de canciones populares antiguas” acompanyant al piano a la cantant i ballarina “La Argentinita”, aquestes gravacions van tenir un gran èxit.

Josep M. Domènech ha recuperat i arranjat aquestes cançons portant-les  al terreny del jazz i la improvisació amb formació de trio amb el baixista Ramon Teixidó i Joan Rion a la bateria, i actualment amb la col.laboració del violinista Lluís Castan.

Aquests músics comencen a tocar junts a principis dels anys noranta i han estat l’origen de nombroses formacions i experiències jazzístiques de les quals destaquem: Castellet - Domènech en formació de duet, trio i quartet, Tarragona jazz quartet, TGN 5tet i TGN 6tet...Han participat en diferents seminaris internacionals i han actuat en cicles i festivals de jazz d’arreu de l’Estat.

Temes com: “Zorongo Gitano, Anda Jaleo, El café de chinitas, La Tarara, Los cuatro muleros, El toro y la luna, Los mozos de Monleón, Las morillas de Jaen...” formen part del repertori.

Formació:

Josep M. Domènech Trio + Lluís Castan

Lluís Castan, violí

Josep M. Domènech, piano

Ramon Teixidó, baix

Joan Rion, bateria

Dalt

 

 

© Músics Vendrell 
C/ Muralla, 22 - 43700 El Vendrell (Tarragona)
Tel. 977.665.165 Correu electrònic:
musics@musicsvendrell.com

Ultima actualització: 28/02/2023